Надомна работа

Търсите надомна работа? Мисля, че знам причината. Вие търсите надомна работа тъй като искате да избегнете пътуването в натовареното движение. В големите градове като София се чака часове в километрични задръствания. Ако инвестирате тези часове в извършване на работа, ще спечелите не малко пари. Начин да се разреши проблема със загубеното време е надомната работа. При нея работното място е собственият ви дом и по този начин отпада необходимостта от пътуване. Допълнително печелите от увеличената производителност на труда поради по-рядкото боледуване (не се налага да излизате за работа в студа рано сутрин, когато много често температурите са отрицателни и даже кучето си не бихте пуснали да се разхожда).


Надомна работа в Интернет


Надомната работа в Интернет има едно сериозно предимство пред "обикновената" надомна работа - не се налага транспортирането на материални стоки до работещия и обратно!

В последно време, може би поради кризата (която според много философи е създадена изкуствено, чрез използване на медиите за сплашване на човешкия материал), се засилва търсенето на надомна работа. Увеличеното търсене на надомна работа увеличава и броя на измамниците, които предлагат такава работа! Сайтовете за безплатни обяви са залети с обяви за надомна работа чрез Интернет, почти всички от които са писани от измамници!

Как да разпознаем измамните обяви за надомна работа в Интернет


Универсални признаци, които издават, че едно предложение за надомна работа е измама:

  • Искат Ви пари за да започнете работа - тези "работодатели" нещо са се объркали - те са тези, които трябва да дават парите, а работещите надомно - да получават парите (след като ги заработят)

  • Обещават Ви, че ще печелите сериозни пари само като щракате върху реклами и привличате други хора (реферали), които също да щракат върху реклами

  • Много правописни грешки - нали не очаквате, от хора, които не могат да пишат, да бъдат сериозни "работодатели"?

  • Обещават нереално високи доходи

Пример за измамна обява от втория вид:

Надомна работа в Интернет


Може ли да печелим сериозни пари чрез Интернет


Накратко: може. Но не си мислете, че е лесно. Лесни пари няма. Не вярвайте на обещания, че ще спечелите пари просто като цъкате на реклами. Не става - пробвано е. Пробвано е отново - пак не става. Пробвано е от много хора - повечето не са получили никакви пари, малко от тях са получили смешно малки сумички, колкото да бъдат зарибени за да продължат да пускат спам по форумите и да трупат реферали. В бъдеще много хора ще пробват и ще бъдат разочаровани - това е неизбежно. Ето защо направих този сайт - за да намаля броя на хората, които ще си изгубят времето в цъкане по реклами. Аз преди години също бях жертва на подобни измамници (Spedia.net, CashFiesta.com и др.), които продължават с измамите си и не се очаква да спират. Защото измамата им е напълно законна - плащат на добри адвокати (вж. условията, с които нямаш право да не се съгласиш, ако искаш да ползваш „услугите“ им).

Как да печеля повече пари?


Много хора се оплакват от малката заплата, лошия шеф, лошите условия на труд и т.н. Има ли начин тези хора да започнат да печелят сериозни пари? Начин има. Обаче се налага тези хора да сменят начина си на мислене и думите, които използват.

Да, точно така - думите трябва да се сменят!


Ние живеем сред думи и неща, които можем да изразим чрез тях. Речникът на всеки език е едновременно и пълен каталог на достъпните за възприемане от тази култура феномени; когато се изменя лексиката, се изменя и светът ни, и обратно.
Виктор Пелевин, Зомбификация


Думите, които тези хора ползват са „дай ми работа“, „кандидатствам за работа“ и даже „търся някой да ми даде надомна работа“. Това са „неподходящи“ думи. Може да се постигне много по-добър ефект, ако просто тези думи не се ползват и се заменят с други (по-подходящи). Налага се и сериозна промяна на гледната точка. Текущия им начин на мислене не им позволява да излязат от шаблона (или матрицата - както е модерно да му казват сега) на „търсещия работа“ - чакат някой ангел-работодател да падне от небето и „да им даде работа“, която да е лесна и високодоходна (и ако може с намалено и ненормирано работно време; а ако не се работи по време на работа - още по-добре). Това обаче не се случва на практика. Ако сменят гледната си точка (и думите, които ползват!) и се превърнат в предлагащи услуги (а защо не и „предлагащи работа“!) биха постигнали по-голям успех в повечето случаи (ако успехът се измерва в пари).

Обърнете внимание, че самият труд си остава - хората пак се трудят, но използват други думи (или казано в термините на невролингвистичното програмиране - „променят картата си на реалността“)! Вместо да чакат някой работодател да им реши проблемите, успелите да коригират правилно картата си на реалността (англ. map of reality) се превръщат в собствени „работодатели“, от което има доста ползи.

Обаче не всеки е способен да промени правилно и успешно мисленето си (думите, които ползва и картата си на реалността). Затова има много хора, които всеки ден „ходят на работа“ и продължават да се оплакват от шефа, ниската заплата и т.н. Затова има много недоволни „работници“, затова сайтовете за безплатни обяви са пълни с обяви за „надомна работа“, писани от измамници, и много хора им се хващат на въдицата...

Кои са начините за печелене на сериозни пари в Интернет


Има два основни начина, по които могат да се печелят прилични пари в Интернет:


Какво е афилиейт маркетинг (affiliate marketing)


Обяснено с няколко думи, афилиейт маркетинга е форма на сътрудничество между фирмите, които предлага различни продукти и услуги и собствениците на сайтове (уебмастери), които рекламират тези продукти и услуги (напр. като пишат ревюта на продаваните продукти и услуги, и ги публикуват в сайтовете си или просто поставят рекламни банери). Когато бъде извършена продажба, собственика на сайта, от където е дошъл клиента, получава комисионна.

Сайтовете, които предлагат да се печели чрез афилиейт маркетинг, се наричат афилиейт програми или партньорски програми (англ. Reseller Programs, Associate Programs, Affiliate Programs).

Съществуват много афилиейт програми, обхващащи много пазарни ниши - като се започне от книги (напр. Amazon.com - смятаната за най-старата афилиейт програма в Интернет) и се стигне до билкови хапчета за подобряване на ерекцията и играчки за възрастни. Познайте от кои продукти се правят повече пари (подсказка: не е от книгите на Amazon).

Нямам намерение да Ви лъжа, че с афилиейт програмите може да забогатеете лесно и, че това е начин за печелене на пари, който е подходящ за всеки. В много ревюта на афилиейт програми се пишат рекламни текстове като „печели по $500 на ден“, „лесни пари“ и т.н. Теоретично е възможно да се печелят споменатите в рекламните текстове пари (напр. при много добро оптимизиране за търсачки (англ. SEO)), но на практика много от регистриралите се не достигат лимита за плащане на комисионните, който обикновено е между $20 и $200 (различните партньорски програми си имат своя политика за това) или даже не могат да привлекат нито един клиент за период от няколко месеца. Ако решите да се занимавате с афилиейт маркетинг, не очаквайте веднага да потекат парите. Изискват се сериозни усилия и търпение. Не разчитайте това да Ви бъде основния доход (поне в началото).

Често срещана грешка е да се правят опити да се печели от афилиейт маркетинг на българския пазар. В пъти по-голяма печалба (със същите вложени усилия) ще имате, ако се насочите към англоговорещи клиенти - САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и др., където плащанията с кредитни карти и пазаруването онлайн са по-разпространени. Такива клиенти имат и по-качествено банково обслужване и не се страхуват много от възможни кражби на кредитната си карта. Затова купуват без много страх продукта, който си харесат.

Вижте списъка с печелившите афилиейт програми и започнете да печелите пари сега!

1 comment: